01 apr

Boomfeestdag

Kinderen van PCB De Triangel vieren Boomfeestdag

Vrijdagmiddag 29 maart hebben de kinderen van groep 5 tot en met 8 van PCB De Triangel uit Witharen, ruim 150 boompjes geplant.

Gerlof en Annemiek Timmerman van biologische boerderij De Haarmeyer, konden wel een paar extra handen gebruiken. De afgelopen week hebben zij 2500 boompjes geplant, rondom enkele percelen. De 18 verschillende soorten, waaronder diverse soorten fruit- en notenbomen, vormen samen een heg die over een aantal jaren wordt gevlochten. De komende 3 jaar ontvangt de Haarmeyer een beheer vergoeding vanuit het Argrarisch Natuur en Landschapsbeheer. In de gemeente Ommen gecoördineerd door het Collectief Midden Overijssel.

“De heg dient straks niet alleen als afscheiding voor vee, maar trekt ook bijen, vlinders en vogels aan en is een schuilplaats voor verschillende dieren. We vinden het leuk en belangrijk om kinderen hierbij te betrekken en hier bewust van te maken” aldus Gerlof en Annemiek.


Als dank voor de goede hulp, hebben de kinderen een fruitboom gekregen voor in de schooltuin. Tijdens het planten van deze fruitboom legden de kinderen een tijdscapsule bij de wortels. Deze tijdscapsule is een koker met daarin alle namen van de kinderen en hun wensen voor de toekomst. Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt, komt de tijdscapsule boven de grond. Na het opendraaien van de capsule, kan men lezen wanneer de boom is geplant en wie daar een schepje aan heeft bijgedragen.