30 jun

Wie is Corney Niemeijer?

Geen boerenzoon, maar zeker boerenbloed!

Mijn bedrijf Landerije de Bunte heb ik vanaf nul opgebouwd. Op inmiddels 42 ha grond op landgoed Twickel staat een gezond natuurinclusief landbouwbedrijf met 180 Noord Hollanders. Op het kruispunt van natuur & landbouw, van fysiek & mentaal, van hands-on & beleidsmatig gebruik ik mijn opgedane kennis en ervaring voor een brede blik met inhoudelijke kennis van zaken. Zowel voor mijn eigen bedrijf als in opdracht en belang van derden.

Die opdrachten kunnen gaan om bedrijfsplannen ontwikkelen, projectmanagement, bedrijfsadvies, sparringpartner zijn en het verzorgen van lezingen en gastlessen. Dit kan extern, maar ook op onze Hooizolder. Belangrijk is wel: de opdracht moet binnen mijn expertise en competentie passen, er moet tijd voor zijn (dieren en grond gaan voor) en ik wil er energie van krijgen.

Als 12-jarige ben ik begonnen als zaterdaghulp bij de boer en via MAS en HAS (agrarische bedrijfskunde/marketing&sales) het bedrijfsleven in gerold. Logistiek, automatisering en metaal, passie voor ondernemen, altijd strak in het pak. Maar sinds 1999 met de laarzen in de mest en het zand fulltime boer. Kringloopboer zelfs. En sinds kort dus ook voorzitter van Collectief Midden Overijssel. Daarnaast is mijn bedrijf vanaf april dit jaar ook demonstratiebedrijf Natuurinclusieve Landbouw.

Komend jaar wordt een druk jaar, met genoeg uitdagingen. Voor het gezonde tegenwicht gaat af en toe even het verstand op nul en de blik op oneindig: hardloopschoenen aan, op de racefiets of wat baantjes trekken in het zwembad.